Part FM 92,6 / 101,3 - a Balaton rádiója
Épp most szól:

Balatoni Hírpercek 2018.06.19.

Tartalom:

- A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is lovas járőrök segítik a Somogy és a Veszprém megyei rendőrök balatoni munkáját.
- A végső szervezési teendőknél tartanak Balatonföldváron, ahol péntektől vasárnapig rendezik az idei Földvári napokat.
- A Balatonnál is folytatódik ezen a héten a szúnyogirtás, a Balatonnál a biológiai szúnyoglárva-gyérítés után megkezdődik a légi permetezés, mintegy 12,5 ezer hektáron.
- Fizetős parkolást vezetett be Zamárdi a város bizonyos Balaton-parti területein úgy, hogy a helyi lakosok és az üdülőtulajdonosok, de még a családtagok is jelentős kedvezményeket kapnak. Az önkormányzat azért döntött a fizetős parkolás bevezetése mellett, mert tavaly nyáron már tarthatatlan volt a forgalmi helyzet.
- Sikerre vitték a fonyódi civilek a zajvédőfal elleni harcukat, fal ugyan megépült, de csak olyan magasságban, hogy ne takarja el a kilátást.
- Rendhagyó múzeumi programokat kínál Balatonfüred a Múzeumok éjszakáján. amikor a Vaszary Galériában, a Jókai Mór Emlékházban és a Balatonfüredi Városi Helytörténeti Gyűjteményben is számos érdekességnek lehetnek részesei az érdeklődők június 23-án, szombaton
- Tartalmas és olcsó kikapcsolódást kínálnak egész nyáron az Erzsébet-táborok, amelyekben a tavalyihoz képest idén több gyermek és hosszabb ideig nyaralhat – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Zánkán.
- Tizenharmadik szezonját kezdi meg a hétvégén a Kultkikötő, szombaton Balatonföldváron a Blahalouisiana szimfonikus koncertjének premierjére kerül sor.
- Ismét lesz Nyitott Pincék Napja Balatongyörökön. Most szombaton Balatongyörök egykori szőlőhegyén, a Becehegyen rendezik meg a programot, amelynek során a szervezők bortúrára invitálják a résztvevőket.